13 Temmuz 2017 Perşembe

Kurumsal web sitesi tasarimi

Kurumsal web sitesi tasarimi nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs yada şirketler hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kurumsal web sitesi tasarimi yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Profesyonel bir web dizayn hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Kurumsal web sitesi tasarimi yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi açık bir biçimde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak şahıs veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en küçük ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, anlaşmanızı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web tasarım bittikten sonra web yazılımına giydirme uygulanır. Bu sebepten dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak anlaşma yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir internet sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmeti ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kurumsal web sitesi tasarimi seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller sıkıştırılarak sağlanmaktadır.
  • Kurumsal web sitesi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kurumsal web sitesi tasarimi fiyatları ne kadardır?

Kurumsal web sitesi tasarimi için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Bağımsız olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte aktaracağız.

İstanbul web dizyan ajansları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıdaki gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Bağımsız iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %40 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder